Effen gestrand

Maandag 28 september: Net als vorig jaar, ook nu weer mistig. Met ruim twee kilometer zicht vertrekken we om 9:00 richting Naarden.

11:30 Voor Amsterdam trekt het dicht en besluiten we de Marina van Amsterdam binnen te varen.

Marina Amsterdam

Na een uurtje is het zicht weer redelijk en varen verder richting Orange sluizen. Zitten nog wel tussen mistbanken in, aldus de app windy.

Het is 15:00 als we weer zijn afgemeerd in onze box.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Storm

Zondag 28 september: Zoals voorspeld in de nacht een wind kracht 7 a 8 uit noord gehad. De mast stond behoorlijk te schudden op zijn grond plaat. De vlag los gewaaid en opgevangen door de marifoon antenne. In de vroege ochtend Alex de mast in gehesen om de marifoon antenne te verlossen van de vlag.

In de loop van de ochtend weer zonnig en een aangename temperatuur. Tijdens het wandelen is het flink zweten. Klaus leeft zich uit met de vele honden die op het strand aanwezig zijn.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Bunkeren

Zaterdag 26 september: Op weg naar Zaandam om te bunkeren. Om 9:45 vertrokken uit de jachthaven Naarden.

Pampus

Het bunkeren van de diesel was met twee pompen, een aan bakboord en een aan stuurboord zo gebeurt. Om 12:30 weer op Noorzeekanaal richting IJmuiden.

Rond 15:00 afgemeerd in de zeehaven van IJmuiden.

Erg zonnig en niet koud.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Na zomeren

Maandag 14 september: Om 11:00 vertrokken uit Hoorn. Een oostenwind, kracht 2. De zeilen worden niet gehesen op de motor naar Naarden.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Hoorn

Zondag 13 september: Waar gaan we heen, Edam, Hoorn of blijven we liggen in Volendam. Windkracht 5, halve wind bracht ons naar Hoorn. Om 13:00 afgemeerd.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Volendam

Zaterdag 12 september: Zeilen gehesen en koers gezet richting Hoorn. Windkracht 4 tot 5 bewolkt.

Om 13:00 meerde we af in Volendam.

Ondanks Carona heeft Volendam nog een bruisend nachtleven. Tot laat in de nacht kwam als vanouds het geluid uit de kroegen. Wel goed geslapen.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Deventer

Donderdag 3 september t/m Zondag 6 september: De laatste dagen van de vakantie brengen we door in Deventer. Even niet meer elke dag kilometers maken.

Donderdag was een volle dag regen, bezoek aan Twello en even de Pronkkamer binnen gewandeld. Vrijdag ochtend over markt en bij Martin en Jan op de koffie. Zaterdag visje eten op de worp.

Zondag ochtend na het ontbijt al het een en ander al ingepakt. Om 9:45 de Camping af gereden richting Naarden.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

De een na laatste

Woensdag 2 september: De een na láátste rit, en die gaat naar Deventer. Om 9:45 van de camping weggereden. De kortste dag rit van deze vakantie, 65 kilometer.

De weg van Winterswijk naar Deventer veel wegopbrekingen. Om 12:00 rijden we de camping op de worp op.

Vroege ochtend, ronde Klaus.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Dag Achterhoek

Dinsdag 1 september: In de vroege ochtend de Caravan verplaats naar een andere plek. Staan nu naast het binnen zwembad, eens kijken of we binnen geraken.

Ruim een uur aan de wandel door de bossen.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

De grens over

Maandag 31 augustus: Om 9:00 vertrokken van de camping Lippesee. We stonden met twee caravans op een veld, erg stil en ik vond het een rommelig terrein. Door Covid-19 is het terrein maar half op gebouwd en overal rode linten. De plaatjes in de gidsen zien er vaak mooier uit dan de werkelijkheid.

Op weg naar Winterswijk, even rond neuzen bij Obelink.

0m 12:00 zitten we met een kop koffie onder de luifel op Camping Vreehorst, gelegen in het prachtige Nationaal Landschap Winterswijk.

Inkopen bij Obelink zijn gedaan, maar Alex wil nog meer, dus we blijven nog een dag. Woensdag reizen we verder naar het westen en blijven een paar dagen in Deventer hangen.

Klaus heeft eindelijk zijn eigen fauteuil.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Dag des heeres

Zondag 30 augustus: vertrek uit Kassel om 10:00 richting Paderborn.

Om 12:00 kwamen we op de Camping, voor het éérst in ons caravan leven kregen we prive sanitair. De bewoners in Noordrijn-Westfalen zijn na de laatste covid-19 golf angstiger en trouwer aan hun mond kapje.

Halverwege de middag naar Paderborn gereden en daar een hapje gegeten. Kunnen in heel duitsland op zondag geen boodschappen halen. Hier is zondag nog steeds een rustdag.

Maïs in Duitsland veel hoger als Nederland.
Noodweer in Oostenrijk, ook vandaag geluk, zitten tussen de depressies in.
Avond wandeling.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Noordwest

Zaterdag 29 augustus: Gisteren om 17:30 is het gaan regenen en als we van de camping weg rijden regent het nog steeds. Na 40 kilometer rijden Is het droog en laten we de bui achter ons.

Rijden nu richting het noordwesten. Hoever en waarheen zien we wel.

16:00 Waar zijn we terecht gekomen, in Kassel. We wilde aan de rivier staan, maar daar hadden ze geen plek. Maar voor een nacht geboekt. Münster daar zijn we ook nooit geweest mooie trip voor morgen en niet teveel kilometers.

Vandaag heeft Alex veel gereden 488 km, maar nog een week te gaan. Naarden is nog 380 kilometer, gedeeld door acht is 47,5 kilometer per dag. Een makkie.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Covid-19

Vrijdag 28 augustus: Het is 9:30 als we vertrekken van de camping uit het dorp Gries. Rijden richting Salzburg en gaan waarschijnlijk de grens over naar Duitsland.

Voor de Duitse grens stagneert het verkeer en rijden we steeds langzamer. Op twee parkeer plaatsen staan covid-19 test straten. Eerst rijden langs vreemde ballonnen, ik denk dat ze temperaturen dan staan er nog eens agenten die de auto’s inkijken. Vooral Campers, Caravans en volgepakte auto zijn de klos, zeg maar Deutsche vakantie gangers. Wij konden doorrijden.

14:00 rijden we de camping Schnitzmuehle op. Hier hebben we 11 jaar geleden ook gestaan.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Nockalmstrasse

Donderdag 27 augustus: Alweer vroeg op pad, met de auto de Nockalmstrasse gereden. Op het hoogste punt waar de auto kon komen een verdere wandeling naar boven. Iedere keer zeggen we de laatste klim, maar nu ook echt de laatste. Zelfs Klaus protesteert al met regelmaat om nog te gaan lopen.

Traditie van Alex een steentje leggen.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Katschberg

Woensdag 26 augustus: Weggereden van de Camping Tristach am zee om 10:45 Rijden richting Katschberg.

Om 12:20 de camping Ramsbacher opgereden. https://www.camp-ram.at

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Klimmen

Dinsdag 25 augustus: Vandaag een dag klimmen. Met de auto naar de Dolomitenhütte, die ligt op 1620 meter, vanuit hier verder lopen naar de Karlsbader Hütte op 2239 meter in het hart van de Lienzer Dolomiete. Het gebergte bestaat uit kalksteen en steigt meer dan 2000 meter steil op boven het Drautal. 

Kwart gelopen, wordt steeds warmer .
Halverwege, zo brand lekker maar lucht word kouder.
Gehaald we zijn boven. Goulash soep met brood.
En weer terug naar beneden
Tijd voor een wijntje met een stukje worst.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Geen Plan

Maandag 24 augustus: We gaan ons een dag rond de camping vermaken. Wel even met de auto boodschappen gedaan in Lienz.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Mistig

Zondag 23 augustus: Na het ontbijt de luifel weer uit gerold. De ondergrond die gisteren door de onweersbui in een modderige glijbaan veranderde is weer redelijk stevig. Tapijt, stoelen en tafels kunnen ook weer naar buiten.

Vandaag naar de Moelerltaler gletsjer geweest. https://www.moelltaler-gletscher.at

Met de kabeltrein door een tunnel van 5 km naar het eerste station en dan met de gondel verder. Boven aangekomen bewolkt geen panoramisch ver gezichten maar wel veel sneeuw. 5 graden, maar voelde niet koud aan.

Voor je het weet zit je alweer halverwege de middag.

Nu 19:00 na een droge warme dag nu weer een regen bui met af en toe een klap onweer.

Klaus kijkt het aan, komt pas naar buiten als alles staat en de rode loper uit is gerold.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Donder en bliksem

Zaterdag 22 augustus: Na drie dagen stil staan weer 100 km verder naar de Tristacher See, 851 meter hoog en 5 km vanaf Lienz.

Om 14:00 stond de caravan weer op zijn plek, maar een uur bezig geweest voor de caravan waterpas staat.

Eind van de middag werd de lucht donker en de weer lichten verschenen rondom ons heen. Het leek er eerst op dat we bespaard bleven, rond 18:00 kwam de bui hard dichter bij. Vandaag boven de 30 graden geweest, er kan veel wind in de bui zitten. Uit voorzorg luifel ingerold, stoelen en tafel opgeruimd. Grondkleed wilde er al vandoor. Net voor de bui zitten we binnen.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Sneeuw.

Vrijdag 21 augustus: Uitgeblust, je zegt het maar. 21:30 In bed gestapt en om 9:00 uit bed gestapt. Morgen even wat rustigere aan doen, niet zoeveel lopen en vooral klim partijen voorkomen.

Klaus is wel even uitgelaten om 18:30

Het plan was om vandaag te gaan zwemmen, zwembroeken ingepakt en rijden maar. Alle parkeerplaatsen naar het stuw meer boven Kaprun waren vol. We waren even vergeten dat je er met een bus heen gebracht moest worden.

Terug richting Kaprun en met de gondel de Kitzsteinhorn op naar de eeuwige sneeuw. Hoogte: 3.203 m. Klaus mocht mee naar boven. Gondel 1 Klaus wel leuk, gondel 2 al wat minder, gondel 3 en 4 geen stap meer richting de gondel. Er was geen weg terug, Klaus werd gewoon in de gondel gezet. Elke etage hoger volgde een wandeling en dat was lol.

Dit was nog maar gondel 1 erg interessant.
Leuk poepen en vlekken creëren in dat witte spul.
Water val bij Kaprun

Beneden bij Kaprun lagen ook nog een meer, daar heen gereden om te zwemmen. Alleen Klaus vond het lekker om in het koude gletsjer water te zwemmen. 32 graden: zwemmen in het zweet

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

De Großglockner Hochalpenstraße

Donderdag 28 augustus: Vandaag de De Großglockner Hochalpenstraße gereden.

Hoogte: 2.504 mLengte: 47,8 km

Eindelijk een alpenmarmot gezien.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Aan de voet van

Woensdag 19 augustus: De caravan rij klaar maken staat gelijk aan caravan uitmesten. Hoe langer we Ergens staan, hoe rommeliger het wordt. Elke toer start weer met een opgeruimde caravan.

Om 10:30 vertrokken richting Zell am see. Vijfeneenhalf uur rijden staan we op de camping: Fusch an der Großglocknerstraße, Oostenrijk. Een kleine camping met zo’n 20 staanplaatsen en een aantal plekken voor tenten.

Na een hapje eten in Hotel Lampenhäusl een avond wandeling. Ronde waterval gelopen.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

De Tegelberg

Dinsdag 18 augustus: Vandaag de Tegelberg bij Schwangau in Zuid-Beieren bestegen, met de kabelbaan omhoog en lopend naar beneden. De kabelbaan klimt 892,5 meter hoog, lopend naar beneden in 2,5 uur. En dan ben je de rest van de uitgeteld.

Boven aangekomen, eerst nog moeten schuilen voor een bui. De weg naar beneden verliep droog, zonnig en het laatste uurtje warm.
Pffffffff
Tegen 18:00 nog een flinke regenbui gehad, in de avond nog een wandeling, zou Klaus morgen uitslapen.
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Alpen in zicht

Maandag 17 augustus: Om 10:30 vertrokken van de camping. Op weg naar de Fussen, de Duitse Alpen. Een nog niet ontdekte vakantiebestemming.  Hiervoor moeten we nog 200 kilometer rijden.

13:00 Veel te vroeg in de omgeving van Fussen en geen leuke camping gevonden. Net over de grens in oosterijk wel leuke camping gevonden. camping-plansee.com. liggend aan het water de Plansee, staan helaas niet aan het water.

Effen schrikken, Klaus alleen aan de wandel. Braaf aan de lijn onder de caravan, ten minsten dat dachten wij. Klaus heeft de knoop van de lijn los gekregen en ging er vandoor.  Gelukkig snel gevonden, wel effen schrikken.

Zal nooit meer weg lopen……..
Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie

Weer een plek aan water

Zondag 16 augustus: Klaus is zoals gewoonlijk weer vroeg op, om 6:30 de  eerste wandeling.

9:45  De Caravan is weer rijklaar, rijden weer verder naar Oostenrijk.

17:00 Na flink wat kilometers en een dikke file staan we nu op

Campingplatz Fuchs, direkt am See.

Op de tweede rij.

Even een stukje met Klaus langs appelbomen lopen. Plots staat Klaus met zijn pootje omhoog, onder zijn poot tussen zijn haren veeg ik een wesp weg. Klaus heeft nu een zielig pootje.

Na de pizza een rondje om het meer, het pootje van Klaus doet het weer en het lijkt erop dat de wespen steek uit gewerkt is. Rond 21:30 veel weerlichten achter de heuvel, stoelen en tapijt maar droog opgeruimd.

Categories: Logboek YAGIS | Plaats een reactie