Maandelijks archief: juli 2012

Valt erg mee

Vrijdag 27 juli: Nadat we beide thuis waren zijn we naar het Pen Eiland gevaren en hebben daar de YAGIS voor anker gelegd. Niet veel later lagen Aad en Ina ook naast ons.

Zaterdag 28 juli: Het weer zou dit weekend erg slecht worden, het tegen deel. Geen felle omweers buien met veel wind maar en klein buitje met soms in de verte wat gedonder. In de loop van de ochtend met de kano naar Muiden gepeddeld en weer terug. Bij terug komst kwamen ook Joop en Ria aanvaren en meerde ook langs zij af. Met z’n alle gezamenlijk gegeten.

Zondag 29 juli: In de ochtend terug naar de haven Derk viert vandaag zijn verjaardag bij Geke en Hennie in de tuin. Ook vandaag was het zonnig en erg warm. Het weekend dat erg slecht voorspelt was viel reuze mee.

Jarige Jop

Maandag 23 juli: Naar Deventer gereden Derk is jarig. Vandaag een Kop Koffie bij het IJssel hotel en aanstaande zondag word het gevierd.

Pen Eiland

Zaterdag 21 juli: Gisteren een avond dienst gehad en nadat ik weer thuis was zijn we niet meer uitgevaren. Vandaag wilde we eigenlijk richting Enkhuizen maar de wind was noord en in het begin vrij zwak. Omdat we toch de zeilen hebben gehesen werd het een rondje Pampus en richting het Pen Eiland gevaren. We kwamen tegelijk aan met de Plons. Met hun hebben we daar het weekend door gebracht.

Zondag 15 juli: Na een ochtend werken, zijn we om 14:30 uit gevaren om de rest van de middag door te brengen op de Schelp. Na een hevige bui werd het laatste stukje van de zondag toch nog aangenaam en hebben we bij Ward en Karin op het upper dek  een borrel gedronken. Afgelopen week zijn zij de trotse eigenaars van de Bleu Moon en hebben ze afscheid genomen van de Dora.

Zaterdag 7 juli: Gisteren op de Schelp aangekomen vandaag weer terug naar de haven. Jan is 50 jaar geworden en viert dit op de Organza van Rederij Celjo. Heerlijk om weer eens over de IJssel te varen.