browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: augustus 2012

Storm

Vrijdag 31 augustus: 8:00 afgelopen nacht trok de wind behoorlijk aan en werd uiteindelijk windkracht 8. Afgelopen nacht hebben we dan ook bij hoog water flink op de kop gestaan, ook de cafe’s en disco’s hadden hun bijdrage. 10:00 De wind blijft vandaag nog steeds een 7 a 8, dat word een extra dagje Vlissingen. … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Strak blauw

donderdag 30 augustus:  9:00 De harde zuid wester die volgens de buurman onder weg was daar hebben we niks van gemerkt en het is strak blauw wakker worden. Word weer een mooie dag. 11:00 Het zeil op gehaald in Middelburg en gelijk diesel getankt. 15:00 Afgemeerd in Vlissingen, helaas komt nu de ene bui na … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Wassen

Woensdag 28 augustus: 8:00 Het word een warm dagje en om dan in Middelburg te gaan liggen. We blijven dus maar een dagje in Veere en varen morgen naar Middelburg. 13:00 Klaar met de was en alle kasten in de slaapkamer op geruimd. 14:00 De onderwater wereld van het Veerse meer verkent, mooier dan de … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Weer een scheur

Dinsdag 28 augustus: 11:00 Vertrokken uit Zierikzee en op weg naar Veere. 12:00 Ontdekken weer een scheur in de genua. 15:00 Aangekomen in Veere en Alex op de fiets naar Middelburg met de genua achterop. 16:00 Alex terug uit Middelburg, over twee dagen is het zeil klaar.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Zierikzee

Maandag 27 augustus: 11:00 Vertrokken richting de sluis Bruinisse, waar we naar ruim een half uur werden geschut. 12:00 De zeilen gehesen en koers gezet naar Zierikzee. 15:00 Afgemeerd in Zierikzee en gelijk de proviand aangevuld.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Weg van de kust

Zondag 26 augustus:  11:00 Met een windkracht zeven en een uitgerolde genua richting Bruinisse waar we afmeerde op het eiland Mosselbank. Karel zeilde een tijd met ons mee, uiteraard onder genot van een hapje.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Snorkelen

Zaterdag 25 augustus: 11:00 Vertrokken van de Stampersplaat en richting de kust gevaren waar we de YAGIS hebben afgemeerd in de Vluchthaven West Repart. Een tunnel onder de weg door en we staan aan het strand. 13:00 Op de fiets naar Port zeelande waar het wind surf event The Mission XL aan de gang was, een huldiging … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Eiland Stampersplaat

Vrijdag 24 augustus: 11:30 Vertrokken uit Bruinisse en door gevaren naar het eiland Stampersplaat waar we om 13:00 afmeerde. Alex heeft het zwem plateau met teak belegd.

Categories: Logboek YAGIS | 1 Comment

Vroeg uit de kooi

Donderdag 23 augustus: 8:00 Vroeg de Volkerak sluizen door en onder het varen richting de Krammer sluizen het ontbijt. 11:00 Afgemeerd in de jacht haven van Bruinisse. Een zuster haven van jachthaven Naarden, dat betekend voor ons dat we een nachtje geen haven geld hoeven te betalen. Je kan wel zien waar Den Daas het geld … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Zeilen

Woensdag 22 augustus: 8:00 Gisteren kwamen we er achter dat er een scheur in de genua zat, in alle vroegte naar de zeil maker om te vragen of hij nog een gaatje had om het zeil te reparen. 12:00 Na de boodschappen kon ook het zeil weer worden op gehaald. 13:00 Vertrokken uit Oud-Beijerland, eenmaal … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Weer wachten op een gunstig tij

Dinsdag 21 augustus: 8:00 Terug naar Jhon en Alexander, oelewapper Richard heeft gisteravond de foto camera laten liggen. Het wachten op het tij is vandaag geen straf genoeg te zien en het zonnetje schijnt, al drijft er af en toe een vlaag zee mist de haven in. 11:15 Vertrokken uit Scheveningen. 13:00 Verlaten de zee … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Op Zee

Maandag 20 Augustus: 10:00 Het tij om naar het zuiden te varen ligt net na het middag uur we hebben alle tijd om de YAGIS voor te bereiden. 12:15 De zeilen gehesen en koers gezet richting Scheveningen. De zon liet zich amper zien door een matige zee mist, de jacks aan om het niet koud te … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | 2 Comments

Eindelijk

Zondag 19 augustus: Na een ochtend werken vertrokken we om 13:00 uit Naarden en  meerde om 18:30 af  in de jachthaven van IJmuiden. Koken daar hadden we geen zin meer in, Spare ribs gegeten in een strand tent. Zonsopkomst in Naarden. Zonsondergang in IJmuiden

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Pen Eiland

Vrijdag 10 augustus: Naar het Pen eiland gevaren en daar de YAGIS voor anker gelegd. Zaterdag 11 augustus: Op de fiets de omgeving verkent. Zondag 12 augustus: Naar de Schelp gevaren waar ook Ronald en Wouter langs zij kwamen. Genoten van de vele schepen die niet weten hoe ze een anker uit moeten gooien.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Naar Friesland

Zaterdag 4 augustus: In alle vroegte naar Friesland gereden om een weekend met de Atlantis (boot van Martin) te gaan varen door Friesland. Waar wij net de YAGIS niet kunnen komen vanwege de diepgang kan dat met de Atlantis wel. Alle sloten van de Princenhof gezien. Zondag 5 augustus: Gisteravond nog een klein buitje gehad … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment