Maandelijks archief: maart 2014

Onderhoud

Zaterdag 29 maart: Het voorjaar is een mix van klussen en genieten van de zon.

Zondag 30 maart: Naar Welsum gereden waar ome Rik zijn verjaardag vierde. Eenmaal weer aan boord word de kwast weer tevoorschijn gehaald. Deze dag afgesloten in het haven café met een klein hapje.

Werken

Het weekend van 15 en 16 maart: De een aan het werk en de ander struint de verjaardagen af. Maar de vrije uurtjes samen worden besteed aan uitjes en onderhoud.

 

Korte broek

 

Zaterdag 8 maart: In de middag naar Twello gereden, een uitvoering van muziek verenging Excelsior. Ook werd er stil gestaan bij het overlijden van Pa Riphagen.

2014-03-08 21.29.19 (Medium)

Zondag 9 maart: De eerste lente dag, de winterkleding word omgewisseld met de zomer kleding. Met het mooie weer komt ook het onderhout om de hoek kijken. De deur, het stuurwiel, en loopplank worden in de lak gezet. Alex neemt de lijnen mee naar zijn werk waar ze worden gewassen.

image

Voorjaar Schoonmaak

Vrijdag 28 februari: Naar de Schelp gevaren en verder niets.

Zaterdag 1 maart: De eerste klus zit erop, van de week de deur kaal geschuurd en voorzien van vier lagen lak. De Dinky onder het zeil vandaan gehaald, en schoon gemaakt. De kuipbanken zijn ook weer schoon en uit gemest.

In de loop van de dag kwamen Aad en Ina de Schelp binnen varen en niet veel later de Max met op stapper Hanna, de stormen van afgelopen winter lag er  weer genoeg hout op de grond voor een vuurtje.

Zondag 2 maart: Een mooi zonnetje in ochtend bracht ons de eerste vitamine D. In de middag naar Almere gevaren om een boodschap te doen.

2014-03-01 17.29.52 (Medium)Baas boven baas.

2014-03-02 07.35.46 (Medium)Zondag morgen zonsopkomst, belooft veel goeds