Maandelijks archief: april 2015

Wind uit het oosten

Vrijdag 17 april: Uit gevaren naar de Schelp, op het kleine eiland afgemeerd er stond een felle oosten wind.

Zaterdag 18 april: Na het ontbijt hebben we de genua gehesen om naar Spakenburg te varen. De wind was nog steeds hard maar draaide verder door naar het oosten. Niet gezeild dus op de motor naar Spakenburg. Na de wandeling door Spakenburg hebben we het grootzeil, de bezaan en het stormfok aangeslagen. In de avond de Cobb (BBQ) weer gebruikt.

Zondag 19 april: De yagis heeft zijn zeilen weer aangeslagen om te zeilen, zoals verwacht is de wind gaan liggen en wat er aan wind staat komt uit noorden. Op de motor naar de Schelp.

Zo groen als gras

Zaterdag 11 april: Na een dag werken naar de Schelp gevaren. Elk jaar varen er weer nieuwe onbekende schepen de schelp binnen. Twee setjes Brabanders uitgenodigd. Een gezellige avond rond het kamp vuur tot diep in de nacht. Bram en Jan liggen ook in de haven Naarden, hebben net een zeilboot. De zeilboot is er maar nu nog leren zeilen, Alex heeft zich aangeboden om voor zeil instructeur spelen.

Zondag 12 april: Alex heeft de boot schoon gemaakt en ik aan het huiswerk voor de schooldag van morgen.

Paas weekend, nieuw leven

Vrijdag 3 april: De avond alleen op de Schelp door gebracht

Zaterdag 4 april: Een warme dag, schoorsteen verwijderd en de zomerkleren uit de winterstalling. De eerste dag dat de zwembroek weer aan kon. Veel nesten op de Schelp van ganzen, eerste paasdag nog in het ei.

Zondag 5 april: Tweede paasdag uit het ei en moed verzamelen om in het water gaan. In de middag naar de haven, ik aan het werk en Alex naar Twello en een ritje met zijn moeder gemaakt.

 

2015-04-06 15.23.09 (Medium)

 

2015-04-04 19.32.34 (Medium)

 

2015-04-05 20.39.46 (Medium)