Maandelijks archief: augustus 2016

Toetjes

Zaterdag 27 augustus: Iets anders dan BBQ. Met de buurtjes een toetjes diner in elkaar gezet.

  • Begonnen met een kaasplank
  • Appeltaart als tweede gang
  • Oud recept van custard pudding
  • IJs met vers fruit
  • Petitfour met likeurtje
  • Koffie

Erg machtig maar wel lekker.

2016-08-27-schelp-11-medium

Bunkeren

Vrijdag 26 augustus: De laatste 40 kilometer varen met een tussen stop in Zaandam om diesel te bunkeren. Om 12:00 meerde we af in de haven van Naarden om boodschappen te doen. Het weekend brengen we door op het eiland de Schelp.

2016-08-26-11-32-48-medium

 

Hitte golf

Donderdag 25 augustus: Niet zo vroeg als gisteren. Maar om 7:30 voerden we langs de pier van Scheveningen. Met het tij mee meerden we om 11:00 af in de haven van IJmuiden. Met verkoelende wind van uit zee was het in de haven goed vol te houden.

Om 16.20 uur werd het in De Bilt precies 30 graden en was de eerste tropische dag van augustus een feit.

Over zee terug.

Woensdag 24 augustus: Het was de bedoeling om terug naar het noorden via de staande mast route te varen. Er zijn zoveel werkzaamheden aan bruggen, sluizen en water keringen dat we het risico maar niet nemen. Om 6:00 trossen los en door de sluis van Stellendam weer het zoute water op. Vroeg vertrokken, vroeg in Scheveningen. Maar te warm om echt actief te zijn, nog wel een poging gedaan om naar het strand van Scheveningen te gaan maar daar was het zo druk dat we weer omgekeerd zijn.  Wel even een duik tussen de pieren in de haven .

Tropisch

Dinsdag 23 augustus: Van de volkerrak sluizen naar Stellendam. Voor we de jachthaven in gingen eerst nog een paar uur voor anker gelegen op het Haringvliet ten noorden van de spuigaten. Morgen door sluis naar noorden. We hebben goed weet gehad, maar nu ook tropisch warm.

Wind

Zaterdag 20 augustus: Een dag met hard wind regen en onweer was voorspeld. De harde wind was er, maar de buien met onweer trokken over het midden van het land. Zonnige dag met aangename temperatuur. 

Regen 


Vrijdag 19 augustus:
 Bruinissen  naar het eiland Ossehoek gevaren. Niet geweten maar ook in het Grevelingen meer zwemmen zeehonden. Al vanaf 8:00 gaf buien alarm al regen aan, tot 16:00 hebben we het droog gehouden.

2016-08-19-grevelingen-eiland-5-medium

Voor anker

Zondag 14 augustus: Naar het einde van het Veerse meer gevaren en daar afgemeerd. De dijk over gewandeld en de noordzee bekeken.  Doordat de wind naar het oosten draaiden lagen we aan lager wal. Terug naar Veere en daar voor anker achter een eiland.

2016-08-14-veersemeer-voor-anker-31-medium

Veerse Meer

Zaterdag 13 augustus: Vannacht aan steiger van werf Mulder overnacht, weer 30 euro mee verdient. De motor werd om 7:30 gestart, opweg naar het Veerse meer. Om 11:00 afgemeerd in Veere. Vandaag de boodschappen doen voor een paar dagen vrij liggen.

In Veere was geen supermarkt meer te bekennen , boodschappen met de Dinky aan de overkant gedaan.  

Pech

Vrijdag 12 augustus: Stuwdruk lager van de schroefas had de geest gegeven.Gisteren is er een nieuwe binnen gekomen bij werf Mulder in Zierikzee. In de ochtend heeft Alex deze gemonteerd. Tijdens het proef draaien van motor danst deze als een gek op de motor steunen. De trillingen door het schip zijn heftig. De verzekering wilde dat een Scheepsmonteur naar de oorzaak ging kijken. Terug naar Zierikzee en afgemeerd bij Scheepswerf Mulder. Uit eindelijk zat het euvel in de flexibele koppeling. Monteur was tevreden met 50 euro. 

Weer onvoorspelbaar

Zondag 7 augustus: Om 10:00 vertrokken uit Scheveningen. Op zee trok de wind aan naar een zeven met uitschieters naar acht. Al snel ontstond er een flinke golf. Besloten om de nieuwe waterweg op te varen richting Rotterdam. Om 15:30 varen we de oude oude Maas op richting Zwijndrecht. 17:45 afgemeerd in Oud Beijerland. Dejavu, vier jaar geleden overkwam ons exact het zelfde.

Zout

Vrijdag 5 augustus: Eerst diesel bunkeren en dan richting de sluizen van IJmuiden. Na het bunkeren om 8:15 vertrokken uit Zaandam.

Na een uurtje wachten voor de sluis van IJmuiden konden om 11:20 de zeilen omhoog.

De borrel kwam om 15:30 in Scheveningen op de tafel. Een half uur nadat de Haven meester ons  naar een box begeleide.