browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Monthly Archives: februari 2019

Dag 6: Tegeltje slijpen

Donderdag 28 februari: Gisteren in de namiddag van woensdag de eerste tegels, en vroeg in de ochtend de overige tegels die komen te liggen op de vloer opmaat geslepen. Het slijpen van de tegels geeft een flinke stofwolk, om overlast in de haven te voorkomen naar het eiland De Schelp gevaren. De tegels zijn in de … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Dag 5: Afvoer van het water

Woensdag 27 februari: In de ochtend ging Alex eerst naar Utrecht om de buis van de waterafvoer te vervangen door een buis met een wat kleinere diameter die wel tussen de vloer en de watertank past.  Ruim in de middag is de goot in gekit en geplaatst.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Dag 4: Aanbieding

Dinsdag 26 februari: Vroeg in de ochtend naar de praxis in Almere, de kraan thermostaat en de stortdouchesysteem waren in de aanbieding bij de praxis. Vandaag zijn ook de tegels en het douch putten binnen gekomen. Het plaatsen van de doucheputten was nog wel een dingetje. De twee doucheputten die we besteld hadden (een voor … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Dag 3: Overal verschijnt het.

Maandag 25 februari: Eerst moest er een zwaardere klopboor geregeld worden om de laatste tegels van de vloer los te kloppen. De overtollige lijmresten resten weg schuren voor een gladder oppervlak.  Overal verschijnt het, het stof kruip door kieren en naden, en daalt neer in elke hut van het schip. Na het schuren kan het … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Dag 2: Tegel tikken.

Zondag 24 februari: Dag druk met tegels tikken, de vloertegels zijn voor de volgende dag.

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Dag 1: De bad eendjes zoeken een ander bad.

Zaterdag 23 februari: Twintig jaar geleden zaten we nog dagelijks in bad, de laatste jaren  steeds minder. De tegels raken gedateerd, de spat vlekken op de spiegel worden steeds irritanter en de knappe Looks die in de spiegel kijken zullen uiteindelijk ook verdwijnen. Aangezien de badkamer echt afschuwelijk is geworden moet er eerst gesloopt worden.  

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment

Het lijkt wel zomer

Vrijdag 15 februari: Een mooie zonnige dag met een temperatuur van 12 graden. Een lang weekend voor de boeg. Om 16:00 liepen we op het eiland de Schelp met een dolle hond die niet meer kon stoppen met rennen. Zaterdag 16 februari: Nadat het dek is gezwabberd vertrokken naar Monnickendam. Einde van de middag en … Continue reading »

Categories: Logboek YAGIS | Leave a comment