Maandelijks archief: april 2019

Vermoeide pootjes

Maandag 29 april: In de vroege ochtend nog een rondje duinen wandelen. Klaus loopt steeds trager en heeft het wel gehad. Afgelopen nacht kwam Klaus boven het gesnurk van Alex uit.

9:00 vertrek uit de haven van IJmuiden

10:00 Duurde even voor we weer op het Noordzee kanaal vaarde, de Seaway King die van zee kwam en de Zuidersluis veroorzaakte een uur vertraging.

13:00 Door de Brug van Schellingwoude.

14:30 Terug in de haven.

Koningsdag

Zaterdag 27 april: Den Uil brug Zaandam ging om 11:15 open. Op het Noorzeekanaal varen we richting IJmuiden.

14:30 Afgemeerd in IJmuiden. Hapje gegeten in de strandtent De Zilt.

19:30 Lange avond wandeling door de duinen en langs zee.

Bunkeren

Vrijdag 26 april: Na een ochtend werken om 12:45 de trossen los en koers gezet richting Zaandam.

15:45 De YAGIS heeft zijn buik weer gevuld en is ruim een ton zwaarder.

16:45 Afgemeerd in de haven W.S.V. De Remming in Zaandam.

Zo goed als

Zaterdag 6 april: Gisteren naar het Eiland de Schelp gevaren. Een mooie warme dag, tijd om de romp te wassen en in de was te zetten. Einde van de middag weer terug naar de haven, morgen werken.

Afgelopen week na nog een kasje extra gemaakt te hebben, de Badkamer op een paar kleine klussen als af verklaart.

Drie dagen

Vrijdag 29 maart: Sinds januari dit jaar zijn we om het weekend drie dagen vrij. Om de twee weken een lang weekend, dit weekend starten we met Ronald en wouter op het Eiland de Schelp. Door de harde wind uit het noorden is het de vraag of we morgen onder de Hollandse brug door kunnen. Dat zien we morgen wel.

IJsselmeergebied: zoetwatervoorraad op peil

Waarom

  • Nederland heeft het water in het IJsselmeergebied nodig voor landbouw, koelwater voor de industrie, doorspoeling van de polders en recreatie.
  • Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger.
  • Om ook in tijden van droogte over voldoende zoet water te beschikken, houden we het water in het IJsselmeergebied in de zomer vast.

Daar zijn we mooi klaar mee, nog een stuk van de mast af ??????

Zaterdag 30 maart: De wind is wat gaan liggen en met weinig speling onder de Hollandse brug door gevaren op weg naar hoorn. In de avond de eerste BBQ van het jaar.

Zondag 31 maart: De wind uit het Noorden is weer aan getrokken, daar kwamen we achter al varend op de Hoornse Hop. De zeilen niet paraat, met als gevolg een onstuimige tocht naar Volendam. De glazen douchedeur rolt van bak naar stuurboord, daar moet we nog wat voor zien te vinden.

Maandag 1 april: Ook in de ochtend nog een harde noord oosten wind, kunnen we onder de Hollandse brug door of niet. Vandaag de genua bij gezet om de oversteek rustig te houden. Ja hoor, de YAGIS heeft de zeilen staan en de wind gaat liggen. We kunnen nu wel onder de Hollandse brug door.