Maandelijks archief: november 2021

Klusje

Zondag 14 november: Na het ontbijt de tassen uitpakken en opruimen. Voor Alex stond nog een klus te wachten. Gisteren bij thuiskomst lekte een radiator, met aandraaien spoot de radiator nog meer water.

In de middag rondje wandelen in Muiden en boodschappen gedaan. Morgen weer aan het werk, Alex op de dag en ik de in de avond.

Alex doet voor de zekerheid nog even een covid test, negatief.

Naar de YAGIS

Zaterdag 13 november: Na het ontbijt de kasten geleegd en in de tassen gepakt. De voortent gisteren al geruimd, was droog zonnig weer. Caravan aan gehaakt en naar Naarden gereden.

In Naarden Tassen naar de boot gebracht en caravan schoongemaakt. De laatste vakantie van 2021 in zeeland doorgebracht, hopend dat we volgend jaar weer naar buiten land kunnen zonder zorgen. Covid cijfer lopen weer drastisch op en vanavond start de nieuwe Lock down weer, voorlopig voor drie weken.

In de middag met de nieuwe boot van Buurman een rondje gevaren.

Uitslag

Vrijdag 12 november: In de ochtend was de uitslag van de covid test binnen, negatief. Een verkoudheidsvirus bij mijn zo goed als over, bij Alex neemt hij toe. Gisteren nog twee zelf testen bij gehaald kan Alex er ook nog een test tegen aan gooien.

Vandaag een klus dag, accu van de mover aan het stroomnet van de caravan aangesloten en lichtslang gemonteerd.

In de middag nog een strand wandeling en zeehonden bekeken op de Brouwersdam.

GGD

Donderdag 11 november: Vandaag zouden we naar Deventer gaan maar nog steeds Niezen, hoesten en keelklachten. Vandaag covid zelftest nummer twee, ook negatief. Maar een afspraak maken bij de GGD voor het zekere. De GGD in Deventer was vol, Zierikzee was ook vol, kon nog wel in Vlissingen om 13:27 terecht. De camping maar twee dagen bij geboekt, want ook Alex begint te snotteren, en met verkoudheid of griep klachten naar een verpleeg afdeling is geen goed plan. Na bijna een jaar geleden weer het stokje diep in de neus en keel. Nu maar wachten op de uitslag.

Weet dat het niet mag maar toch even wat boodschappen gehaald en bij Action een nieuwe licht slang voor onder de kasten boven de bank. De licht slang die er zat daar vielen steeds meer lampjes van uit.

Op de terug weg van Vlissingen aan de zeekant van de delta werken gewandeld.

Een rustige dag

Woensdag 10 november: Gisteren hoorde we sirene en zagen een trauma helikopter. Een melding op 112 lazen we een persoon te water. In de ochtend met Klaus een strand wandeling naar de Verklikkerplaat nabij het Verklikkerstrand (tussen Nieuw-Haamstede en Renesse) is een gevaarlijke plaat bij opkomend water. Je kunt bij laagwater de plaat oplopen. Maar zodra het vloed wordt, kun je verrast worden door het snel opkomende water en ingesloten raken. Persoon onderkoeld naar ziekenhuis, heeft het overleefd.

Met de auto naar Burgh Haamstede, Camping winkel die we wilde bezoeken was gesloten. Wat boodschappen gehaald en terug naar de camping.

Willemstad

Dinsdag 9 november: Met de auto naar Barendrecht, Outdoor xl, Kampeerwinkel, Skiwinkel en Outdoor. Ronde gelopen, maar ze hebben aan ons niks kunnen verkopen.

Om 12:00 in Willemstad, langs de haven en over de wallen terug naar de auto gewandeld. In de zomer een volle drukke haven en nu zo goed als leeg. Het valt op dat er zo wie zo weinig op de Zeeuwse wateren vaart, het IJsselmeer is in het najaar en winter drukker bevaren met jachten.

Terug naar Renesse kwamen we langs Oude Tongen, Bruinisse en Zierikzee.

Het zal toch niet, in de loop van de dag neus dicht, nies buien, hoesten en beginnende keelpijn. In Renesse bij de apotheek een covid zelf testen gehaald. Negatief was de uitslag.

Zierikzee

Maandag 8 november: Vandaag is Zierikzee aan de beurt, wandeling langs de haven en door de stad van Zierikzee weer terug naar de auto. Op de terug weg langs praxis, olie voor de Zibro en verlichting voor de halsband van Klaus. De avonden vallen in dit jaar getijden weer vroeg in, het is erg donker langs de kust, maar Klaus zien we weer in het donker rond scharrelen.

Terug op de camping een hapje wezen eten, Strandpaviljoen De Haven van Renesse.

Toeren

Zondag 7 november: Na het ontbijt en een kop koffie in de auto gestapt. Eerste stop is Veere, tweede stop is Vlissingen, langs de kust door Westkapelle, Domburg en Oostkapelle, over de Oosterschelde kering, Neeltje Jans terug naar de camping.

Zowel gisteren als vandaag ondernemen we eigenlijk te veel, in de avond rollen de ogen veel te snel dicht.

Zeeland

Zaterdag november: Buurman kwam om 7:00 even dag zeggen. Na een kop koffie of voor sommige thee de laatste spullen naar de caravan gebracht. Om 7:40 reden we de A1 op, het is 145 km rijden naar Renesse.

9:50 stonden we voor de slagboom van Camping de Duinhoeve. Om 11:00 staat de voortent en na een kop koffie tijd een strand wandeling. Klaus rent zich weer rot, van de ene naar de andere hond. Strandclub Horizon was open voor een Lunch.

Terug op de camping met de auto naar Renesse voor een boodschap. Voor de tijd van jaar veel toeristen, vooral veel Duitsers.