Maandelijks archief: juni 2022

Aanwezige waterplanten.

Zondag 26 juni: Vertrokken uit Volendam om 11:00 Tot aan paard van Marken Voor en halve wind, na paard op kruisen. Nu de waterkwaliteit van het water verbetert als gevolg van maatregelen voor de Europese Kaderrichtlijn Water, groeien er meer waterplanten zoals fonteinkruid. Voor de natuur is dat een positieve ontwikkeling en wenselijk, maar op sommige plekken groeien zoveel waterplanten dat de waterrecreatie hier hinder van heeft.

Midzomer

Maandag 20 juni: Onderzeil, voor de wind terug naar het Gooimeer. Voor we de haven invaren twee uurtjes op de Schelp doorgebracht. Morgen alweer de langste dag, de zonnewende, langzaam neemt het daglicht weer af.

Alles komt weer een einde

Zondag 19 juni: Afgelopen nacht is de warmte met regen en veel wind uit het land gedreven. De noordenwind bracht veel deining in de haven. Op de YAGIS na zet iedereen weer koers naar Naarden. Wij hebben nog een dag te gaan en zetten koers naar Uitdam. Wat we eigenlijk nooit doen is op kruisen ( tegen de wind inzeilen ) om ergens te komen, maar met de huidige diesel prijzen………..

Muiden

Zaterdag 18 juni: Net als de jachthaven Naarden Bied ook de haven Marina Muiderzand voor drie euro een ontbijt aan. Van zeer hoge kwaliteit, daar kunnen ze in Naarden een voorbeeld aan nemen, daar zijn we in verleden zo vaak teleur gesteld. Ontbijtje bij buurman aan boord gegeten.

10:30 vertrokken naar de Koninklijke haven in Muiden waar we om 13:30 de veerboot naar Pampus nemen voor een wandeling op pampus. Voor de zware wandeltocht over en door de bunkers van Pampus eerst even wat extra energie ingenomen in de vorm van brood met kroketten.

Terug van pampus een Drankje aan boord van de YAGIS, voor het diner neergestreken bij de Graaf Floris.

Toertocht – Port Adhoc

Vrijdag 17 juni: De Ayron, YAGIS, Dutch Spirit, plons en Noah Finn Verzamelen zich in Muiderzand. De eerste avond starten we met een BBQ aan wal van de jachthaven Marina Muiderzand. Een warme zonnige gezellige avond.

In Mei 2018 is was de eerste toertocht, het jaar daarop is het er niet van gekomen. 2020 en 2021 gooide Covid roet in het eten.