Maandelijks archief: augustus 2022

Bourget du Lac

Woensdag 31 augustus: Maar 105 kilometer rijden en staan we aan het meer Bourget du Lac. Gisteren via de site van de Camping l’île aux cygnes een plek gereserveerd dicht aan het water. Met de autorit afgelopen dag de bergen in is Klaus waarschijnlijk wagenziek geworden, de weg naar boven ging gepaard met veel bochten. Klaus stond op de achterbank in een houding alsof hij moest overgeven. Wilde vandaag dan ook niet meer de auto in.

Zo laat mogelijk vertrokken maar toch nog anderhalve uur op een parkeerplaats moeten wachten voor we de camping op konden. De campings in Frankrijk gaan bijna allemaal van dicht van 12:00 tot 14:00.

We stonden niet aan het water, wel redelijk zicht op het water.

Warme nacht

Dinsdag 30 augustus: Na een aantal koude nachten, afgelopen nacht weer een warme zachte nacht. Windstil, met de ramen wagenwijd open was het toch lekker slapen onder het dekbed.

Na het ontbijt het gebergte ( Super Collet ) van Allevard ingereden, niet verwacht mooie vergezichten ondanks dat het heiig was.

Allevard

De klim op de laatste dag in Chamonix was te veel van het goede, niet de klim boven maar de loop terug naar het dal was zwaar. De enkels zeggen van bekijkt het maar, we zetten geen stap meer. Vandaag speel ik de rol van manke Nelis.

Om 9:45 vertrokken naar de ideal camping in Allevard. Honderd en vijf kilometer slingerend door de bergen omhoog en weer omlaag. Klaus voelde zich beroerd, wilde tijdens rit niet liggen, stond in een houding alsof hij wilde overgeven. Even voor 12:00 reden we de camping op. Geen slechte plek om te staan, maar de website van de camping ziet de omgeving idealistischer uit dan het in werkelijkheid is. Vandaag een rustig aan doe dag, morgen verkennen we de omgeving van Allevard.

Eind van de middag de eerste donderbuien en regen over ons heen. Het viel mee, in de avond was het droog en konden we weer een wandeling maken.

Goed bezig.

Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus: Drie dagen sportief bezig, veel klimmen en wandelen. Soms meer dan de bedoeling was. Met goede schoenen of op gympen. Van top naar dal, van dal naar top. De Franse taal niet begrijpen en dan toch onder rood witte linten door kruipen, een lange weg naar beneden, obstakel is een aardverschuiving, en weer de zelfde weg terug naar boven. Eigen schuld.

Voor morgen een camping geboekt voor twee dagen, 100 kilometer zuidelijker, nog wel in de Franse Alpen.

Sneeuw

Donderdag 25 augustus: Om 10:00 vertrokken van de Camping du Lac in Doubs. De eerste 2 uur nog afzien, traag rijden, irritante vluchtheuvels in de plaatsen die we passeerde. De laatste 180 kilometer naar Chamonix gingen over de A40 erg snel. Om 14:00 stonden we op de Camping les Cimes Chamonix aan de voet van de Mont Blanc.

we zien wel hoe ver.

Woensdag 24 augustus: Om 10:00 vertrokken van de camping Schlossberg. Rijden richting de Jura gebergte. De bedoeling was om ongeveer 200 kilometer te rijden en dan een camping te zoeken. Navigator in de auto liet ons een route rijden die niet erg opschoot. Wat bleek deze stond nog op tol wegen vermijden, ingesteld in de vakantie van twee jaar geleden. Navigeren nu veel via Google Maps. Na 185 kilometer een camping waar de receptie om 16:00 open ging, de volgende camping zat vol en de derde heeft een mooi uitzicht maar erg gedateerd en veel te hoog in prijs. Om 15:30 stonden de stoelen weer voor de caravan op de Camping du Lac in Doubs.

Château de Wildenstein

Dinsdag 23 augustus:

Vandaag en wandeling naar de ruïne Château de Wildenstein, ronduit pittig en stijl, maar zeker de moeite waard. Ook voor Klaus die en beetje avontuurlijk is aangelegd een geweldige wandeling.

Het uitzicht is adembenemend en overal zijn de resten van de ruïne die door smalle steile trappetjes en een tunnel te bereiken, Overal vindt je nog de fundamenten van het leven in een kasteel en een kapel. De natuur heeft overal vrij haar gang kunnen gaan, een prachtige flora en eeuwen oude bomen.

De afdaling is letterlijk een vrije val en je moet stevig in je schoenen staan om niet de berg af te rollen. Na afloop een duik in het stuwmeer om het zweet af te spoelen.

De Grand Ballon

Maandag 22 augustus: Naar de De Grand Ballon  gereden, het is de hoogste berg (1424 m) in de Vogezen, een middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk. De berg ligt in het zuidelijk deel van de bergrug.

Boodschappen gehaald en de rest van de dag luieren voor de caravan. De nachten zijn heerlijk, afgelopen nacht koelde het af na 14 graden. Na vele warmen plak nachten is het weer eens goed slapen onder een dekbed.

Vogezen

Zondag 21 augustus: Om 10:00 vertrokken richting de Vogezen. Op de camping Schlossberg Hautes- Vosges D’ Alsace zaten we om 15:00 aan een de kop koffie met appelcake. Het is 8 jaar geleden dat wij er voor het laats zijn geweest. Het water in het stuwmeer ligt meters lager,

Rust

Zaterdag 20 augustus: Op de snelweg is het vlot doorrijden, door het Rijndal rijden gaat een stuk langzamer. Vandaag een rustdag, even aan het vakantie gevoel wennen. Alles mag niks hoeft.

Morgen ochtend rijden we naar een oude bekende camping in de Vogezen, Camping du Schlossberg in Kruth.

Daar gaan we

Vrijdag 19 augustus: Bed uit, Klaus uitlaten, houtwerk lakken en de laaste spullen inpakken. Om 8:00 rijden we de haven af richting Duitsland. Planning is om te rijden via het Rijndal richting Frankrijk. Gaan via het Rijndal om de waterstand in de rijn te bekijken.

Helaas niet de camping die we bedacht hebben, daar mochten geen honden komen. Verder stroom opwaarts zijn dit weekeind wijnfeesten, dus ook alle campings vol. Helaas niet meer in het Rijndal, maar wel een camping aan de Rijn gevonden. Om 15:00 aangekomen in Hattumheim.

Caravan

Donderdag 11 augustus: De caravan staat weer in de haven. 

Zaterdag 12 augustus: In de ochtend wordt geklust in de Caravan, onder andere heeft Alex de watermeter geplaatst. Van het weekend slapen we in de Caravan. We hebben nu de mogelijkheid om de tafel en en het hoofdeind van het bed op de YAGIS te lakken. 

Zondag 13 augustus: Nadat de tweede laklaag is gezet naar Deventer gereden, Djurre jarig. De dag geëindigd met een spontane buurtborrel.

Maandag 14 augustus: Begonnen met inruimen van de caravan, vanaf morgen nog drie dagen werken.

Deventer naast elkaar

Vrijdag 5 augustus:  Martin lag afgemeerd op de Schelp, na ons werk langszij afgemeerd. Na het eten ( pannenkoeken ) terug naar de haven, ik heb het weekend dienst.

Zaterdag 6 Augustus: Na een ochtend werken weer naar de Schelp, BBQ. Beide bootjes uit Deventer liggen weer naast elkaar. 

Zondag 7 augustus: Ook deze ochtend weer gewerkt maar in de middag weer naar de Schelp. Morgen vaart Martin weer naar Hattem.