Maandelijks archief: oktober 2022

Spakenburg

Zaterdag 15 oktober: Vertrek Harderwijk 9:30 koers Spakenburg. Bewolkt maar droog, zicht matig.

Even voor 12:00 afgemeerd in Spakenburg, Klaus kon nog net even flink rennen, een flinke regenbui dreef hem naar binnen.

Zondag 16 oktober: Alex Jarig en het zonnetje schijnt. Een flinke wind mee bracht ons weer naar de thuishaven Naarden.

Over de randmeren

Donderdag 13 oktober: Over het IJsselmeer of over de Randmeren richting Naarden. Het ene weerbericht verteld dat de wind de komende dagen behoorlijk aantrekt en de een ander weerbericht zegt valt wel mee. De route toch maar volgens planning en dat was over de randmeren.

Even over negen uur vaarden we Urk uit. Niet veel later hoorde we over de marifoon dat de eerste draai van de Ketelbrug niet doorgaat, de tweede draai van 9:50 passeerde we de Ketelbrug.

Om 13:00 lagen we in Elburg afgemeerd.

Urk

Woensdag 12 oktober: Klokslag negen uur, de trossen los en richting De Prinses Margriet sluis gevaren. Effen wachten, 10:00 door de sluis deuren het IJsselmeer op. Zonnig, windkracht 3 op de kop. Motoren richting Urk.

Na 35 jaar om 12:30 weer eens afgemeerd in Urk.

Lemmer

Dinsdag 11 oktober: Vertrokken om 9:30 uit sneek en koers gezet richting Lemmer waar we om 12:30 afmeerden. Lunchen, wandelen, dutje, drankje, Chinees voedsel,wandelen en naar bed.

De kleine sluis is in onderhoud, morgen weer terug en via de prinses margriet sluis het ijsselmeer op.

Sneek

Maandag 10 oktober: Een kleur rijke zonsopgang, wandeling met klaus, ontbijt, trossen los en koers richting Sneek, het is dan 9:30 als we vertrekken.

Om 12:30 afgemeerd in Sneek voor de waterpoort. Stadswandeling, regenbui, Netflixen, drankje, eten afwassen, stofzuigen, Klaus uitlaten, Expeditie Robinson en naar bed.

De oversteek

Zondag 9 oktober: Niet verwacht dat we zo snel weg kwamen uit Enkhuizen met al die schepen naast ons. Om 9:45 gingen de trossen los en wordt koers gezet richting Stavoren.

Een rommelige oversteek, met de golven op de kont, maar ging snel. Om 13:00 lagen we door de sluis afgemeerd in Stavoren.

Enkhuizer Klipperrace

Zaterdag 8 oktober: Hoorn om 9:30 uitgevaren. Voor de wind, uur later halve wind richting Enkhuizen. Ook vandaag was alles bezeild, om 13:00 lagen we afgemeerd in Enkhuizen. Aan het einde van de middag ging de haven op rood, niet verwacht dat het nog zo druk zou worden. Dit kwam mede door de de 47ste Enkhuizer Klipperrace die ook in het weekend van 8 en 9 oktober 2022 plaats vind. We lagen als twee schip van de wal, naast ons meerden nog een 6 schepen af.

Kan nog alle kanten op

Vrijdag 7 oktober: Aflopen nacht op het eiland de Schelp overnacht. Om 9:30 varen we uit richting het noorden.

10:30 Het paard van Marken gepasseerd, het grootzeil bijgezet en koers gezet richting Hoorn, zeilt een stuk comfortabeler dan met de golven op de kont van het schip. 🌤

Om 14:00 varen we Hoorn binnen. We moeten afmeren aan de stadskant, afmeren aan het park kan niet in verband met de renovatie van de kade. Afgemeerd langszij De Vetura, boot van Peter.

Klaus uitlaten, stadwandeling, borrel bij Peter, eten koken. Klaus uitlaten, koffie zetten, Holland Got Talent kijken en weer naar bed.