browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Langres

Posted by on 2 september 2022

Vrijdag 2 september: Om 9:30 het meer Bourget du Lac verlaten. Rijden via Lyon, Dion naar het noorden. Onderweg een camping gezocht, het is de Stads camping Navarre in Langres geworden. Daar Aangekomen een flinke hoos bui, portemonnee vermist, bank passen geblokkeerd, portemonnee gevonden en bank passen geblokkeerd, pfffffff met de avond wandeling kwamen we er achter dat dit een bijzondere plaats is, terug in de caravan eertse googlen waar we nu zijn beland.

Geschiedenis van Langres

Uit verschillende vondsten is gebleken dat de locatie van de plaats Langres al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Lang was deze plaats de hoofdstad van de Keltische stam die bekend stond als de Lingones. Tijdens de middeleeuwen werd de versterkte binnenstad omringd door een indrukwekkende verdedigingsmuur met onder meer twaalf torens en meerdere poorten. Langres maakte tijdens de middeleeuwen een voorspoedige periode door en verkreeg het recht om munten te slaan. Als gevolg van de turbulente veertiende- en vijftiende eeuw werden de verdedigingswerken van Langres verder versterkt. Mede dankzij de omvangrijke verdedigingswerken heeft deze mooie plaats de tand des tijds goed weten te doorstaan. Het is dan ook niet voor niets dat deze plaats tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsen in het departement Haute -Marne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

218 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>