Vrijdag 5 april

Vrijdag 5 april: Vrijdagmiddag is Buurman van uit Elburg de Haven binnen gevaren met de nieuwe boot. Op de Koffie en de boot die nu is ingericht bewonderd. In de Avond naar het Eiland de Schelp gevaren.

Zaterdag 6 en zondag 7 april: De bomen en struiken zitten weer vol leven. vooral de vogel mannen fluiten er op los zodat de vrouwtjes hem aantrekkelijk vinden. Een mooie, zonnige dag met ruim 20 graden. De kuiptent gedemonteerd, gewassen en geïmpregneerd. Op de zondag geen klussen maar een rustdag.

Maandag 8 april: Naar Almere gevaren en daar de boodschappen gehaald. Het weer is veel mooier, droger en warmer dan voorspeld. Het eerst mooie voorjaarsweekend dit jaar.

Paas Brunch

Zondag 31 Maart: Alweer twee jaar geleden dat moeders is overleden, met de Familie een Paasbrunch in HET WAPEN VAN WESEPE.

Maandag 1 april: Tweede paasdag een paar uur doorgebracht op het eiland de Schelp. Somber weer maar voor Klaus een feest.

leeg

Vrijdag 29 maart: De ligplaats naast is leeg, nog onwetend wie onze nieuwe buren gaan worden. Na 10 jaar naast ons te hebben gelegen heeft buurman ons verlaten voor een waanzinnige Broom die niet meer in de ligplaats naast ons past ( zie blog van 24 februari ) Niet de haven uit maar wel twee steigers verder, dat zal even wennen zijn.

10 jaar naast ons gelegen, even snel een bakkie doen, Steigerpraat… over de watersport en het wel en wee op de haven, even het hart luchten, veilig gevoel, altijd een oogje in het zeil en bij storm op elkaars boten passen.

Buurman is nog steeds in zicht, alleen twee steigers verder en ze zeggen: Quote, Een goede buur is bijna hetzelfde als een romantische relatie, je hebt alleen geen s*ks met elkaar.

Terug naar Naarden

Maandag 25 maart: Na het ontbijt om 9:00 vertrokken uit Spakenburg richting Naarden. Het weer is zonnig, varen nog even naar  het eiland de Schelp waar Klaus zich nog even kan uit leven. Einde van de middag weer naar de haven.

Dag Spakenburg

Zondag 24 maart: Een dag met veel wind en heel veel regen voor de boeg, en wat doe je dan…..  de bakskisten in het achteronder uit mesten.

In de middag kwamen Martin en Jan op bezoek en niet veel later Ronald en Wouter.

Automatisch identificatiesysteem of ais, hier door is de positie waar een schip ligt altijd traceerbaar. Zo werd de zondagmiddag verassende gezellig en werden veel herinneringen op gehaald. De  middag afgesloten met een chinese maaltijd.

Spakenburg

Zaterdag 23 maart: De voorspellingen zijn niet zo heel mooi, maartse buien en veel wind vooral op zondag. Besloten om naar Spakenburg te varen. Na een half uurtje varen om 10:00 afgemeerd in Spakenburg. Zoals gewoonlijk de markt over en  een bakje kibbeling bij Ticovis – ’t pleinhuisje.


Eem

Vrijdag 22 maart: De dag dat oma Scheers haar verjaardag vierde. Om 16:00 de haven uitgevaren met als doel Harderwijk. Na anderhalf uur varen de Eem opgevaren. Niet ver van de Eemmonding afgemeerd om daar te overnachten.

Boot Holland

Vrijdag 8 maart: Alex is met Wouter naar Boot Holland. Weinig te beleven, weer snel buiten de deur. Krantenkop verteld: Watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden boert achteruit door onduidelijke koers.

Seizoen 2024

Zaterdag 24 februari: In de ochtend rijden we met T.W. naar Elburg om zijn waarschijnlijk toekomstige boot te bekijken.

In Elburg kibbeling gehaald en terug naar de haven gereden, in de middag naar het eiland de Schelp gevaren. Voor Klaus weer een feest, net een dolle koe die na een winter stal weer naar buiten mag.

Zondag 25 februari: Afgelopen nacht als enige op het eiland de Schelp overnacht. De voorspellingen zijn vandaag wat beter, wat meer zon en geen regen. De bijboot is onder het dekzeil gehaald en de motor werd weer ingevaren. Einde van de middag een klein uurtje in het zonnetje.

Maandag 26 februari: In de loop van de nacht trok de wind uit noordoosten aan. De deining in de havenkom van het eiland de Schelp nam behoorlijk toe. Om 4:00 de trossen los en naar de haven gevaren, afgemeerd aan de westkant van de haven. nog een paar uurtjes zonder deining kunnen slapen. Na het ontbijt nog water gebunkerd en naar onze ligplaats gevaren, seizoen 2024 kan beginnen.

De haven uit

Zaterdag 10 en Zondag 11 februari: voor eerst dit jaar de haven uit gevaren. Ronald en Wouter lagen al op de Schelp, daar aangekomen, stoelen op de kant, een kampvuur en een borrel. Heerlijkheid na drie maanden stil liggen.

IJmuiden

Zaterdag 13 januari: Het weer is fris maar droog. Met  de auto naar IJmuiden gereden voor een strand wandeling. Ons zelf getrakteerd op een brunch in het restaurant De zilt.

Hoogste waterstand

Maandag 8 januari: Extreem hoogwater Markermeer kan geen kant op. Vandaag bereiken we de hoogste waterstand in de haven. De harde wind uit het noorden blijft gelukkig uit, het  water gaat niet over de kade heen.